Matbloggstoppen

måndag 3 oktober 2011

Katarinas lingonbröd



Jag har lite dille på att baka bikarbonat/bakpulversbröd ibland. De bröden är oftast så himla goda till typ brie. Detta brödet var gott, taget ur "Hembakat". Det fanns inget salt angivet i receptet, det missade jag men märkte givetvis så fort jag tog första tuggan. Antar att minst 1 tsk ska i.

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk brödkrydda
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
4 dl yoghurt eller filmjölk
1 dl rårörd lingonsylt
1/2 dl honung

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång 1 1/2 liters brödform.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör i yoghurt, sylt och honung. Blanda allt till en kladdig deg.
4. Häll ner degen i formen och grädda brödet på den nedersta falsen i ca 60 minuter. Låt svalna helt innan du skär i det.

5 kommentarer:

  1. Ska ta mig en skiva så här på kvällen med lite brie!

    SvaraRadera
  2. Supergott, tack! Men jag tog lite mer "nyttigt" och grovt mjöl :)

    SvaraRadera
  3. Ja, det funkar nog med det också!

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset ser gott ut,ska kanske prova det.

    SvaraRadera
  5. Så smidigt bröd att baka så det tycker jag absolut att du ska testa!

    SvaraRadera