Matbloggstoppen

torsdag 25 juni 2009

Plättar



Jag har i flera år försökt att steka bra pannkakor men alltid misslyckat. Nu är pannkakor inget vi äter speciellt ofta, fast när jag var gravid så kunde vi äta det tre gånger i veckan i vissa perioder... Nu när man har fått barn så vet man ju att det är risk för att det är något de kommer tycka är väldigt gott så man måste ju lära sig.

Här är ett superbra recept som är omöjligt att misslyckas med. Det är enormt mycket fett i receptet, men pannkaka är ju ingen vitalkost i alla fall.

Receptet är taget från "Det vegetariska köket", en jättebra kokbok av Lotta Brinck och Nisse Peterson.


2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
1 tsk socker
6 dl mjölk
3 ägg
50 g smör, smält

Rör ihop mjöl, socker och salt. Vispa i mjölken. Börja med ungefär hälften och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, äggen och det smälta smöret.

Om receptet används till pannkaka motsvarar 3/4 dl smet ett pannkaka. För plättar är måttet en msk för en plätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar