Matbloggstoppen

tisdag 16 mars 2010

Eritreansk linsgryta

e


Linser är väldigt nyttigt och är faktiskt bättre än katrinplommon när det gäller att gå igång magen. Så vill man få igång magen så passar denna Eritreanska linsgryta väldigt bra! Jag serverade den med bröd istället för ris eller liknande. Utmärkt vardagsmat! Man riktigt kände hur nyttig den var. Receptet är taget ur en bok som heter "Evas bönbok". Ingen bok jag äger själv så jag lägger därför inte upp någon "tag" på den.

400 g gröna linser
3 hackade gula lökar
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 tsk salt
2 tsk socker
1/2 tsk cayenne (det minskade jag på av hänsyn till lilltjejen)
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 buljongtärning

Koka linserna i en liter vatten i ca 20 minuter. Bryn lök, vitlök och tillsätt kryddorna. Koka ihop i 10 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong, socker, salt och koka ihop i fem minuter. Tillsätt linser, koka i ytterligare fem minuter eller tills linserna är mjuka.

2 kommentarer: