En god lasagne där man slipper göra en vit sås och bränna den är något jag uppskattar. Speciellt om lasagnen blir god, vilket denna blev. Verkligen superlätt. Jag använde mig av 5 dl crème fraiche eftersom jag ändå köpte en stor burk. Receptet är taget från www.ica.se. Istället för frysta champinjoner så hade jag färska.
- 400 g frysta, skivade champinjoner
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1/2 zucchini
- 2 msk olivolja
- 1 förp krossade tomater (à 400 g)
- 1 tsk strösocker
- 4 dlcrème fraiche
- 2 förp mozzarella (à 200 g)
- salt och peppar
- 10 lasagneplattor
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Lägg den frysta svampen i en stekpanna och koka bort all vätska. Ta upp svampen och lägg på en tallrik.
- Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Skiva zucchinin tunt. Fräs löken i olivoljan, tillsätt svamp och zucchini. Fräs någon minut och rör ner krossade tomater och socker. Låt det koka ihop ca 10 minuter.
- Koka upp crème fraichen. Skiva mozzarellan och rör ner hälften av den i crème fraichen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och crème fraiche sås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Lägg resten av mozzarellan på toppen.
- Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar