måndag 23 september 2013
Jordnötskaka i långpanna
Detta recept har jag inte bakat själv, men däremot ätit av när min kompis Anna bjöd på dem i söndags. Herregud så goda de var! Men eftersom mannen inte gillar jordnötter får jag väl göra dem med cashewnötter när jag bakar dem.
3 ägg
4 ½ dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
225 g smält smör
3 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
200 g jordnötter
Glasyr:
1 kkp florsocker
2 msk kakao
lite kallt kaffe
Rör ihop ägg och socker. Häll i smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner.
Bred ut i en smord långpanna.
Strö över jordnötterna på kaksmeten.
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 13-15 minuter.
Skär i fyrkanter när kakan svalnat något.
Rör ihop glasyren och ringla över kakorna när de svalnat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar