fredag 4 oktober 2013
Grekisk pytt
God helgmat kommer här! Publicerar receptet i original men jag missade den långa marinaden och jag drog ner på oljemängden. Detta smaskiga recept tog jag från Gourmetmorsan.
600 g quornbitar
2 gula paprikor
2 röda paprikor
2 röda lökar
1 ask cocktail tomater
2 paket fetaost
6-8 klyftor pressad vitlök
3 dl olja (ej olivolja)
4 msk soja (kinesisk)
0,5 msk riven ingefära
3 tsk sambal olek
Salt och peppar
Gör så här:
(Dagen innan)
Blanda marinaden
Lägg quorn i marinaden och låt stå kallt i 1 dygn.
(Samma dag)
Fyll botten av en långpanna med klyftpotatis. Salta och strö över chilipeppar. Grädda i ugnen ca 25 minuter, 220 grader.
Klyfta rödlöken och paprikorna, skiva tomaterna ovanpå. Lägg på quorn och häll sedan över marinaden. Strö till sist över smulad fetaost. Gratinera i ugnen ytterligare ca 20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar