tisdag 25 februari 2014
Banankladdkaka
Riktiga goda kladdkakor är aldrig fel, även om jag tycker att "standardkladdkakan" inte är någon höjdare. Denna kaka hade stark smak av banan, god! Receptet taget från Recepten.
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering (hade inte plats i min kyl så min serverades rumstempererad och det fungerade bra!).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar