Det här receptet har jag haft liggandes på lut i massor av år, taget från bakgladje.blogspot.se. Riktigt fullträff var det, en supergod kaka. Massor av smak och väldigt saftig!
150 g smör
150 g mörk choklad
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg
3 dl körsbärsmarmelad
4 cl madeira
Chokladglasyr:
150 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk starkt kaffe
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, grovhacka chokladen och smält den i det varma smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladbllandningen. Vispa äggen och tillsätt dem. Rör i marmeladen och smaka av med m adeira. Häll smeten i en smord springform med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna.
Smält chokladen till glasyren över ett vattenbad, tillsätt smöret, råsocker och kaffe och rör tills du får en slät kräm. Bred glasyren på chokladkakan.
150 g mörk choklad
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg
3 dl körsbärsmarmelad
4 cl madeira
Chokladglasyr:
150 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk starkt kaffe
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, grovhacka chokladen och smält den i det varma smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladbllandningen. Vispa äggen och tillsätt dem. Rör i marmeladen och smaka av med m adeira. Häll smeten i en smord springform med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna.
Smält chokladen till glasyren över ett vattenbad, tillsätt smöret, råsocker och kaffe och rör tills du får en slät kräm. Bred glasyren på chokladkakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar