Det här receptet vet jag inte var jag har fått tag i någonstans. Lite kul variation till de vanliga kolakakorna men kanske var ingefäran något onödig? Jag älskar ingefära, men är inte helt övertygad om dess existens i kakor...
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
1 tsk bakpulver
1 tsk mald ingefära
2 dl mjöl
100 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela smöret i små bitar och rör ihop med sockret tills det blir pösigt. Blanda i resten av ingredienserna och forma till en deg.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 bitar. Rulla ut varje del till en 40cm längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Platta till längderna något.
Sätt in i mitten av ugnen och grädda 10-12min tills de blivit gyllenbruna
Kolakakor är så goda, knäckiga och sega!
SvaraRaderaJa de var jättegoda men nästa gång låter jag nog ingefärna vara.
SvaraRadera