Matbloggstoppen

tisdag 18 september 2012

Choklad- och jordnötskakor


Dessa åker med till jobbet imorgon. Har inte provsmakat dem ännu så jag får återkomma med en kommentar! Receptet är taget från "Kladdiga kakor". Ledsen att bloggen inte blir mer uppdaterat nuförtiden. Har precis kommit hem från två veckor i Turkiet så det förklarar i alla fall lite av bloggtorkan.


Uppdatering: De var jättegoda och mycket uppskattade på jobbet! Smakade som godis med alla dessa nötter.

20 stycken

Ugnstemperatur 200 grader

Det här behöver du:
150 g smör

150 g finhackad mörk choklad

1 dl florsocker
1 dl råsocker
2 ägg

2 dl vetemjöl

200 g salta rostade jordnötter


Så här gör du:
Sätt på ugnen. Placera ut cirka 20 muffinsformar på en plåt. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt florsocker, råsocker och ägg under omrörning. Häll eller sikta i mjölet och rör om. Blanda i jordnötterna. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda i mitten av ugnen cirka 14 minuter.

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Och de uppskattas säkert på jobbet!

    SvaraRadera
  2. Maken avskyr jordnötter och jag har verkligen snöat in på det i bakverk. Jaja, kollegorna blir tacksamma i alla fall!

    SvaraRadera