Matbloggstoppen

måndag 13 augusti 2012

Pastagratäng med aubergine och svamp


Riktigt gott var denna pastarätt som jag tog från Allers. Jag upptäckte att jag inte hade någon sparris i frysen så jag tog lite sockerärtor istället, men det hade nog funkat med vad för grön grönsak som helst.


400 g pennepasta, 1 liten aubergine, 1 dl soltorkade tomater, ett knippe vit sparris, 1 gul lök, 150 g svamp, 2 vitlöksklyftor,  


Ostsås: 50 g smör, 2 msk vetemjöl, 2 dl mjölk, 2 dl grädde, 2 dl riven parmesanost.  

1. Ostsås: smält smöret i en kastrull och blanda med mjölet. häll på mjölken och låt koka upp på svag värme under omrörning. Späd med grädden och blanda ner osten. smaka av med salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Koka pastan och spola sen kall under rinnande vatten.
3. Ansa auberginen och skär i skivor. Strö över lite salt och låt stå och dra medan pastan kokar.
4. Hacka tomaterna och skär sparrisen i mindre bitar (har du färsk sparris, koka i lättsaltat vatten i två minuter).
5. Skala och hacka löken. ansa svampen och skär i mindre bitar. skala och finhacka vitlöken och fräs sedan lök, svamp och vitlök tillsammans. Salta och peppra och ta sedan upp och lägg på ett fat.
6. Torka auberginen med lite hushållspaper och stek den gyllenbrun i lite olja.
7. Blanda pasta och grönsaker med ostsåsen i en ugnssäker form. gratinera i ugnen tills den får en fin färg, ungefär 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar