Matbloggstoppen

lördag 11 augusti 2012

Ädelostpaj med grahamsbotten


Ädelost: gott. Soltorkade tomater: gott. Därför är denna paj givetvis god! Receptet taget från Allers.

125 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

6 torkade tomater i olja
150 g ädelost
3 ägg
2 1/2 dl grädde
1/4 tsk samal oelek
salt, peppar

1. Hacka samman smör med mjöl till en gryning massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen.
2. Tryck ut i pajform. Ställ kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter mitt i ugnen. Strimla tomaterna.
4. Smula osten i en bunke och vispa samman ägg, grädde och kryddor. Lägg tomat i botten av pajskalet och häll på ostblandningen.
5. Sätt in pajen, sänk ugnen till 175 grader och grädda i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar