Varför har jag inte upptäckt filodeg förut? Jag har fått för mig att det skulle vara svårt att arbeta med, men herregud vad gott och smidigt det är. Hade besökt i helgen av min bästa matkompis Emma och hennes sambo och till förrätt hade vi getost med lite lingonsylt insvept i filodeg och ugnsgratinerade. Så enkelt och så himla gott. Så min nya grej är att använda filodegen som pajskal. Tycker att det är bättre på alla sätt och vis. Ner i en pajform med några ark och på med fyllningen! Denna fyllning är tagen från www.arla.se.
- 250 g broccoli
- 1 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 3 dl riven ost
- 3 st ägg
- 3 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av. Ansa och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör i en stekpanna tills purjolöken är mjuk men inte tagit färg.Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra. Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.
Ja, filodeg är så gott och passar bra som pajskal!
SvaraRadera