Matbloggstoppen

onsdag 26 mars 2014

Black bean burger


Det här receptet tog jag från Matkoma. De höll ihop jättebra. Dock missade jag att de skulle vändas i mjölet, jag hävde ner det i smeten vilket gjorde att de hade en bismak av just mjöl. Jag fick skippa koriander eftersom det inte är någon hit med med mina barn. I efterhand skulle jag ha velat skippa limeskalet eftersom det påminde lite för mycket om kaka. Så nästa gång jag gör om receptet tänker jag inte upprepa mina misstag, för jag tror att denna biff blir helt toppen nästa gång jag gör om dem helt rätt!
  • 2 burkar svarta bönor (à 400 g)
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk cashewnötter
  • 1 rödlök
  • 3/4 chili
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 näve färsk koriander
  • zest från 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjöl
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • rapsolja till tillagning

  1. Spola av bönorna och låt dem rinna av.
  2. Grovhacka havregryn och nötter i en matberedare.
  3. Skala och hacka löken. Hacka chilin.
  4. Tillsätt lök och chili i matberedaren och tillsätt hälften av bönorna, salt, mald koriander, spiskummin, färsk koriander, paprikapulver, limezest, och 1 msk olja. Mixa till en smet.
  5. Tillsätt resten av bönorna och 1 ägg och mixa lite till. Det ska vara chunky.
  6. Lägg mjöl i en skål tillsammans med paprikapulvret.
  7. Skopa upp smeten och forma till små biffar och vänd dem i mjölet.
  8. Stek i rapsolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar