Matbloggstoppen

måndag 10 mars 2014

Grönkålspaj med valnötter

 
Den här pajen skulle egentligen ha hamnat på julbordet. Eftersom affären inte hade grönkål så gjorde jag den istället med spenat, efter jul. Nästa år kanske den hamnar på julbordet med grönkål. För den var riktigt god.  Jag använde som vanligt filo istället för pajdeg. Använder man sig av spenat steker man bara upp den lite grann.

250 g färsk grönkål eller spenat
2 rödlökar
2 dl valnötter
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 g getost (chèvretyp)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar 

Repa och grovhacka grönkålen. Koka den i lättsaltat vatten i 5–10 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
Skala, halvera och skiva löken tunt. Fräs lök och kål i smör på inte alltför hög värme i en stor stekpanna några minuter. Krydda med salt och peppar.

Grovhacka valnötterna. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk i en bunke.
Lägg kålblandningen i det pajskalet. Smula över chèvren och häll äggstanningen i formen. Strö över valnötterna.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35–40 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar