söndag 22 december 2013
Kruskabröd
Aningen smuligt när man skar upp det men väldigt gott ändå! Tagen från "Vår bakbok".
2 dl kruskakli
1 dl havregryn
3 dl vatten
2 dl vatten
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk olja
5 dl grahamsmjöl
4-6 dl vetemjöl special
Mät upp kli, havregryn och vatten i en bunke. Rör om och låt svälla i 30 minuter.
Värm vattnet till 37 grader. Smula sönder jästen och rör ut den med vattnet. Häll den i bunken med kli och havregryn. Tillsätt salt, olja, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en del.
Jäs i 45 minuter.
Knåda degen lätt. Dela i 2 delar och lätt i smorda formar.
Jäs i 30 minuter.
Grädda i 30-40 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar