söndag 15 juni 2014
Citron och marängrutor
Här hade kakan stått en dag eller två så den ser inte lika fin ut längre. Marängen smälter ner eftersom kakan är saftig. Men god var den ändå! Och fin var den ju från början. Jag är väldigt förtjust i citron i bakverk, choklad är givetvis en favorit men det syrliga i citrusfrukter är väldigt gott i kakor. Receptet knyckt från denna blogg.
250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 citroner, skal och saft
3 ägg
3 äggulor
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 äggvitor
1,5 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Vispa i ägg och citronskal och saft. Rör ner mjöl och bakpulver. Häll smeten i en ugnsform 30x24 cm.
Vispa äggvitorna styva i en ren skål. Vispa i socker, lite i taget till en glansig smet. Bred marängen över kakan och grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar