Matbloggstoppen

tisdag 17 juni 2014

Kladdkakemuffins


Tårta i all sin ära, men man behöver inte alltid göra det. Det här var ett trevligt alternativ till en tårta när vi firade min dotters födelsedag. Blev söta med en klick grädde, några bär och en flagga i sig. De var väldigt goda, och jag gjorde endast en halv sats och tyckte att det räckte och blev över! Receptet knyckt från Matplatsen.

4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smält smör
30 folieformar (av mazarintyp)

Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Fyll ungefär hälften av formen med smet. Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna (inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar som sagt bäst lite halvtinade. Servera gärna lite bär och en klick vispad grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar