Den här supergoda kakan hade min kollega med sig härmoveckan. Orginalreceptet säger citron och blåbär vilket var jättegott. Jag bytte dock ut detta mot lime och hallon. Det var också väldigt gott! Lättbakat och väldigt smaskigt, det kan väl inte bli bättre? Receptet är taget från Allt om Mat.
100 g smör | |
2 dl socker | |
2 ägg | |
2 1/2 dl mjöl | |
2 tsk vaniljsocker | |
3 dl blåbär | |
100 g + 50 g vit choklad | |
1 citron, rivet skal | |
1 msk pressad citron |
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en
kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den
under omrörning i smöret. 2. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet. 3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö choklad och blåbär på kakan. 4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker. Servera med blåbär och glass. |
---|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar