onsdag 16 november 2011
Butterkaka
Butterkaka är väldigt smaskigt. Här har jag tyvärr dränkt den med för mycket glasyr. Fördubblade satsen glasyr, och det blev i det mesta laget. Butterkaka är så mycket saftigare än bullar tycker jag.
75 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst
1/4 tsk salt
1/2 dl socker
1 ägg
ca 9 dl vetemjöl
Fyllning:
2,5 dl vaniljkräm
Pensling:
1 ägg
Glasyr:
1 dl florsocker
3/4 -1 msk vatten
Smält smöret. Häll på mjölken och ljumma till 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker, ägg och arbeta in mjöl så att degen blir smidig. Låt jäsa i 40 minuter. Ta upp degen på bakbordet och knåda den blank. Kavla ut degen till en rektangulär kaka. Bred på vaniljkrämen. Rulla ihop den som en sockerkaka och skär den i 4-5 cm breda bitar. Ställ dem rätt glest i en smord rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek. Pensla med ägg. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Rör ihop glasyren och ringla över kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar