Matbloggstoppen

tisdag 29 november 2011

Pepparkakslimpa



Dessa limpor har jag bloggat om förut. Denna gång höjde jag upp sirapsmängden till en deciliter. Det blev godare tror jag, även om jag inte helt kommer ihåg hur det smakade förra gången! Gott i alla fall med ett pepparkaksbröd. Väldigt juligt. Åts med brieost, men i eftertanke hade nog mögelost passat bättre.

1 l filmjölk
4 dl havregryn
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
1 dl ljus sirap
1 msk bikarbonat
1 msk pepparkakskrydda (eller mald nejlika, kanel och ingefära i lika delar)
1 1/2 tsk salt
2 dl russin

Ta fram en stor skål, det blir mycket smet. Klä två avlånga brödformar med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienserna till smeten i skålen och fördela den mellan formarna. Grädda i 175 grader i 1 1/2 timme. De ska vara inne så länge, annars blir de degiga. Ta ur dem ur formarna direkt och låt svalna på galler.

1 kommentar:

  1. Det går bra att byta russin mot lingonsylt , lycka till.

    SvaraRadera