Matbloggstoppen

tisdag 8 november 2011

Chokladpaj med banan



Gud vad jag älskar banan i kakor/efterrätter! Så himla gott. Denna paj var inget undantag, den var hur god som helst. Att arbetsinsatsen var minimal gjorde den ännu godare. Ni måste prova denna paj! Har tyvärr ingen källa till receptet.

150 g smör
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg

3 bananer
150 g choklad

1. Smält smöret. Tillsätt socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, ägg. Blanda till det blir en kladdig deg.
2. Bred ut i pajform (24 cm)
3. Skiva bananerna, sprid över degen. Hacka choklad och strö detta över bananerna.
4. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Täck eventuellt över med folie mot slutet av gräddtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar