Matbloggstoppen

fredag 4 november 2011

Ugnspannkaka med bär



Ugnspannkaka var något jag upptäckte först i somras. Har fått för mig att det inte är speciellt gott men det visade sig att det kan det vara. En klick sylt och grädde till så blir det mesta gott kanske? Jag har ätit det med äpple förut, men en riktig höjdare var ett paket bär. Blev ju nästan som en kaka! Receptet är taget ur "Det vegetariska köket".

3 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl mjölk
3 ägg
25 g smör

250 g bär + 3 msk socker

Värm ugnen till 225 grader. Vispa ihop smeten. Smörj en långpanna. Häll smeten i långpannan. Taäck med bär. Strö över socker. Grädda i mitten av ugnen till pannkakan stannat och fått fin färg. Ca 15- 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar