Matbloggstoppen

tisdag 13 december 2011

Chokladscones



Chokladscones var inte helt fel. Inte helt nyttigt som mellis kanske, men lilltjejen hade ett par kompisar på besök och då vill man ju göra mellis lite mer speciellt än vanligt. Lustigt nog var det bara min dotter som var intresserade av dessa. De andra sprang ifrån bordet och ville leka istället. Goda var det, receptet är taget ur A piece of cake.

7 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 gram kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
100 g mörk choklad, hackad

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, råsocker och choklad i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen till en längd, cirka 3 centimeter tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.
8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar