Matbloggstoppen

torsdag 15 december 2011

Cookie Dough Tryffel



Dessa tryfflar på hovkonditorns blogg såg alldeles för smaskiga ut för att inte testa på en gång. Och goda var det! Stort pluspoäng för enkelheten. Känner allt mer att här ska inte köpas något mer godis någonsin, man ska bara göra sitt eget!

Jag använde ljus choklad. Det behövdes ungefär 200 g att doppas i.

80 g smör
¾ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2-2,5 dl vetemjöl
2,5 dl chokladbitar

Smält choklad

Vispa smör, farinsocker och vanilj. Vispa i mjöl. Rör i chokladbitar. Forma degen till bollar och lägg på en tallrik. Täck och frys 30 minuter. Smält choklad och med en gaffel, doppa bollarna i choklad. Placera på bakplåtspapper och låt stå i 30 minuter eller ställ i kylskåp.

2 kommentarer: