Jag gillar verkligen varma sallader. Detta var inget undantag. Supergott med avokadon. Jag stekte också lite quorn och lade till för att få lite protein i rätten och det blev verkligen jättebra. Annars hade man lika gärna kunnat koka lite ägg och lägga med också. Receptet är taget från www.dn.se och är för två personer.
1 1/2 l vatten
2 buljongtärningar
3 deciliter kort pasta, typ fusilli eller penne rigate
1 litet blomkålshuvud
1 stor mogen avokado
2 medelstora tomater, flådda och urkärnade
1/2 dl fint klippt persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citron
lite färsk chilipeppar eller kajennpeppar
salt och svartpeppar
Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull och lägg i pastan. När cirka 5 minuter återstår av koktiden läggs blomkålen, delad i små buketter, i kokvattnet. Både pasta och blomkål ska vara lite nätt kokta, al dente.
Mosa under tiden avokadorna grovt med gaffel. Blanda i tomaterna skurna i tärningar, persilja, finhackad vitlök och chilifrukt (ta bort kärnorna) alternativt kajennpeppar, samt pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Blanda den avrunna pastan och blomkålen med avokadoröran
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar