Matbloggstoppen

onsdag 21 december 2011

Rågbullar med russin



Ett bröd med julmust i är väl inte fel så här i juletider? Jättegott var det, man kände faktiskt att det var julmust i. Dessa kommer jag att baka fler gånger! Receptet är taget ur "Rutiga bakboken".

50 g jäst
33 cl mörkt öl eller julmust
2 dl vatten
2 tsk salt
2 dl russin
1 msk mörk sirap
8 dl fint rågmjöl
ca 4 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Ljumma ölet och vattnet till fingervärme. Häll lite av degspadet över jästen. Rör tills den löses upp. Tillsätt resten av spadet, salt, russin, sirap och rågmjöl. Blanda i det mesta av vetemjölet tills du har en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.

Forma ovala bullar. Jäs i 30 imnuter. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar