Matbloggstoppen

söndag 4 december 2011

Pepparkakspraliner



Man kan inte slå riktigt gott godis. Kvalitésgodis alltså. Inte lösgodis man köper på ICA. Så istället för att köpa godis bör dessa tillverkas och avnjutas med andakt. Herregud vad goda de var... Eller ÄR. Har faktiskt kvar i frysen! Vilken självbehärskning va! Receptet är taget ur Hemmets veckotidning.

75 g pepparkakor
100 g mandelmassa
3 msk mjukt smör
1 msk konjak

200 g vit choklad
1 krossad pepparkaka

1. Krossa pepparkakorna i mortel.
2. Riv mandelmassan. Blanda den med pepparkakorna, smör och konjak.
3. Trilla runda kulor och lägg på bakpapper.
4. Hacka chokladen och smält i micro. Doppa kulorna i chokladen. Strö över krossad pepparkaka. Låt stelna.

2 kommentarer: