Matbloggstoppen

onsdag 6 juni 2012

Double chocolate cake with Irish Cream


Vi gifte oss i helgen! Givetvis bakade jag bröllopstårtan själv. Döpte om den till Double chocolate cake with Irish Cream. Istället för det tråkiga namnet som Expressens chokladbilaga hade benämt den - Kladdkaka med Baileys.

Många av gästerna efterfrågade receptet så här kommer det! Själv kan jag det utantill eftersom jag bakade åtta stycken. Tyckte själv att den var supergod.

Får se om vi får in fler kort på mat och liknande så jag kan lägga upp lite mer.

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl bailyes
150 g vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diamater.
2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Bryt ned chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Låt svalna lite.
3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Rör ner Baileys och därefter chokladsmeten.
4. Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta och rör ner i smeten.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 14 minuter.


4 kommentarer:

  1. Tusen tack! Det var en helt fantastisk dag! Kram Therese

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott, hoppas ni ar lyckliga!
    Great blog btw, keep up the good work!

    SvaraRadera