Matbloggstoppen

fredag 3 augusti 2012

Kladdkaka med daimgrädde


Mia Öhrn är så jäkla bäst. Det blir liksom inte mycket godare än så här alltså! Även om det kanske inte var den vackraste kaka jag har bakat...

Kaka:
200g smör
200g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
1 krm salt
Smörj en rund bakform med löstagbara kanter.
Smält smöret och bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt, blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 minuter.
Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.

Daimgrädde:
2½dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½msk florsocker
2 dubbelförpackningar daim (á 56g)

Lossa kakan ur formen.
Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker.
Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden.
Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar