Matbloggstoppen

söndag 21 oktober 2012

Pepperkaksmuffins


Ni ger väl inte upp hoppet om mig fast det inte alltid uppdateras här! Fast nu var det gräsligt länge sedan... Mitten av oktober och då är det ok att börja baka inför julen. Här kommer jättegoda muffins tagna från Vår bakbok.

Går även att göra som en mjuk kaka. Gräddas då i 175 grader i ca 50 min i en 1 1/2 l form. 

100 g smör eller margarin
2 ½ dl brun farin eller råsocker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel, mald
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader.

Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.

Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter. Låt dem kallna.

2 kommentarer:

  1. Ja, julen närmar sig :) Vilken ljuvlig doft som sprids när man bakar dina muffins!

    SvaraRadera
  2. Älskar pepparkakssmak! Så himla gott!

    SvaraRadera