Matbloggstoppen

måndag 6 januari 2014

Chokladrulltårta med hasselnötscremeMitt motstånd till rulltårta är numera helt över. De tråkiga rulltårtorna man gjorde när man var liten har inget med dagens roliga och goda rulltårtor att göra. Jag älskar Nutella, och mums så gott detta var! Receptet taget från Kryddburkens blogg.

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1½ tsk bakpluver
½ dl kallt vatten
ca 150 gram Nusica hasselnötscréme (fast jag använde Nutella vilket hon sade också gick bra)

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och poröst. Rör ihop mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten tillsammans med vattnet. Vänd försiktigt med slev, inte vispa. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.

Grädda ca 10 min i 225 grader. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla pappret med vatten eller lägg en blöt handduk ovanpå så lossnar det lätt. Låt svalna något. Bred på nötcrémen, valfri mängd. Det behövs absolut inte mycket. Det underlättar om den får stå i rumstemperatur ett par timmar innan annars kan du klicka över i en skål och röra den mjuk innan du brer på.

Rulla ihop från långsidan och lägg skarven nedåt. Förvara den inplastad i kylskåp så blir konsistensen som kladdkaka efter 1 dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar