Matbloggstoppen

torsdag 27 februari 2014

Cranks Nut RoastNär jag fyllde 30 år så planerade min min man (dåvarande sambo) tillsammans med min kompis Emma en överraskningsresa för mig. Temat var vegetarisk mat och vi åkte iväg till en strandort i England och njöt av olika vegetariska matupplevelser. Helt fantastiskt rolig resa! För mig som är vegetarian så är det jätteroligt med riktigt bra vegetariska restauranger. För det är inte roligt att känna sig som den som ställer till besvär och den som det alltid blir fel för när man är ute och äter. En vegetarisk restaurang där man kan äta ALLT på menyn, det är fina grejer!

I vilket fall som helst så stannade vi på vägen till strandorten på Cranks och åt en toppenlunch. Cranks har varit en banbrytande vegetarisk restaurang i London, de finns inte i London längre så det var otroligt roligt att få äta deras goda mat. Receptet är därifrån.

1 finhackad lök
25 g smör
225 g blandade nötter
100 g mörkt bröd
3 dl buljong
2 tsk Marmite (inte helt lätt att få tag på här, antar att man kan salta lite extra om man inte får tag på det)
1 tsk blandade örter
salt, peppar

Sätt ugnen på 180 grader. Stek löken på låg värme tills den blivit genomskinlig. Mal nötterna. Hetta upp buljong och Marmite tills det kokar och blanda ner med övriga ingredienser. Smörj en form och häll ner blandningen i den. Grädda i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar