Matbloggstoppen

tisdag 24 april 2012

Kanelbröd


Kanel i brödet lät för spännande för att inte provas. Riktigt gott var det också trots att jag inte hade möjlighet att följa receptet till punkt och pricka. Hade inte alla ingredienser hemma och Coop säljer visst inte vetekli. Detta kommer dock att göras igen! Jag skippade också att pensla med ägg och strö över linfrön. Receptet taget från denna blogg.

25 gram jäst
4 dl vatten
2 tsk salt
2 tsk kanel
1 msk brödsirap
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl krossade linfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl vetekli
8-9 dl vetemjöl

Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Rör ner salt, brödsirap och därefter grahamsmjöl och linfrön. Arbeta i så mycket vetemjöl som behövs för att degen ska släppa bunken. Jäs i 45 minuter under bakduk. Arbeta ut degen på mjölat bakbord och forma till en limpa. Lägg degen i en smörad brödform (eller klädd i bakplåtspapper) och jäs i ytterligare 30 minuter. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över hela linfrön. Grädda i 225 graders värme i 30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Kan tänka mig att kanel ger en god smak!

    SvaraRadera
  2. Ja detta bröd är en ny favorit!

    SvaraRadera