Matbloggstoppen

onsdag 23 maj 2012

Kikärtsgryta med citroncouscous



Snabb och enkel vardagsmat är aldrig fel. Denna rätt blev inte så populär hemma eftersom lilltjejen inte tycker om varken blomkål eller zucchini. Däremot åt hon väldigt mycket av matvetet som jag använde eftersom couscousen visst hade tagit slut. Konstigt att zucchini var favoritgrönsaken när hon var liten?

Receptet är taget från www.dn.se och är för två personer.

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 morötter
1/2 blomkålshuvud
1/2 squash
1 tsk mald spiskummin
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
2 1/2 dl kokta kikärter eller andra bönor
sambal oelek eller annan chilikrydda
couscous
rivet citronskal
Strimla löken och hacka vitlöken. Skär morötterna i slantar och bryt blomkålen i buketter. Skär squashen i ganska tjocka bitar.
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller traktörpanna och strö i spiskummin. Lägg i grönsakerna och stek några minuter.
Tillsätt vatten och buljongtärningen och låt koka upp. Häll i kikärter eller bönor. Koka på låg värme under lock cirka 10 minuter eller tills morötterna, som är mest hårdkokta, känns ätvänliga.

3 kommentarer:

  1. Matvete är ju jättegott, skulle nog också bytt ut couscousen ;) Låter som en toppengryta, smidig att göra!

    SvaraRadera
  2. Kul att någon uppskattar min mat, hemma var det inte poplärt...

    SvaraRadera