Matbloggstoppen

fredag 27 juli 2012

Spenatpaj med chèvre och valnötter


Provade faktiskt att göra en snabbare pajdeg häromveckan. Mycket god var denna paj! Så god att det inte blev så mycket över till min lunchlåda som jag hade trott.... Receptet är taget ur en Allers.

125 g smör
3 dl mjöl
1 äggula
1 dl grovhackade valnötter
200 g chévre
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 krm salt
50 g späda spenatblad
1 msk flytande honung

1. Sätt ugnen på 200 g. Smält smör och blanda med mjöl och gula till fast deg. Tryck ut i pajform. Klä kanterna med remsor av folie och förgrädda i 10 minuter.
2. Skär hälften av chèvren i skivor och smula resten. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde samt salt.
3. Ta ut pajskalet och ta bort folie. Sänk värmen till 175 grader.
4. Fördela chèvresmulorna, valnötter och spenat i pajskalet. Lägg chèvreskivorna överst och häll till sist på mjölkblandningen.
5. Grädda pajen i 30-40 minuter. Ringla över honung och servera.

2 kommentarer:

  1. Mums, låter väldigt gott! Chévre och honung är en fin kombo.

    SvaraRadera
  2. Mycket god paj! Ja, visst är det!

    SvaraRadera