Matbloggstoppen

torsdag 25 oktober 2012

Marinerade sojastrimlor med risnudlar och vårlök




Detta recept är taget från www.veganmage.se. Hittade det när jag hade sojastrimlor som behövdes användas upp men jag hade noll inspiration vad göra med dem. Detta blev ett bra recept! Kände dock att det saknades lite grönsaker.

Receptet är för 2 personer.
  • 75 g risnudlar
  • 250 g förvällda sojastrimlor
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 msk olja
  • 1 röd chili, strimlad
  • 3 vårslökar
  • 1,5 dl buljong
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem sedan väl med kallt vatten i ett durkslag. Förväl sojastrimlorna i kokande vatten och låt rinna av. Rör ihop sojasås, chilisås, socker och potatismjöl till en marinad. Lägg sojastrimlorna i marinaden och låt stå minst 15 minuter. Hetta upp olja i en wokpanna och fräs chilistrimlorna och 3/4 av löken. Blanda i sojastrimlorna och stek det på hög värme tills det har fått färg.
Blanda i nudlarna och tillsätt buljongen. Låt rätten sjuda i 3-4 minuter, tills vätskan kokat in. Lägg resten av löken över.

2 kommentarer: