Matbloggstoppen

tisdag 16 april 2013

Broccolipaj med purjolök


Varför har jag inte upptäckt filodeg förut? Jag har fått för mig att det skulle vara svårt att arbeta med, men herregud vad gott och smidigt det är. Hade besökt i helgen av min bästa matkompis Emma och hennes sambo och till förrätt hade vi getost med lite lingonsylt insvept i filodeg och ugnsgratinerade. Så enkelt och så himla gott. Så min nya grej är att använda filodegen som pajskal. Tycker att det är bättre på alla sätt och vis. Ner i en pajform med några ark och på med fyllningen! Denna fyllning är tagen från www.arla.se.
  • 250 g broccoli
  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 3 dl riven ost
  • 3 st ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av. Ansa och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör i en stekpanna tills purjolöken är mjuk men inte tagit färg.Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra. Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.

1 kommentar:

  1. Ja, filodeg är så gott och passar bra som pajskal!

    SvaraRadera