Matbloggstoppen

lördag 20 april 2013

Hasselnötschokladtårta



Även detta recept är knyckt från denna blogg. Denna kaka var riktigt god. Mycket smak från nötterna. Den måste ni testa! 

3 ägg
2 dl Socker
125 g mörk choklad
125 g smör
150 g hasselnötter
1¾ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Hacka chokladen och smält den på svag värme tillsammans med smöret i en kastrull. Häll den avsvalnade chokladsmeten i äggsmeten. Hacka hälften av nötterna fint och resten grovt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, vaniljsockret och de finhackade nötterna.

Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant (ca 26 cm). Strö de grovt hackade nötterna över smeten. Grädda kakan i 225 grader, i ca 15 min. (Kakan ska vara lös i mitten när den tas ut ur ugnen)

Låt kakan svalna och stå kallt minst 3-4 timmar (eller helst över natten) innan den serveras. Lägg en mindre tallrik på tårtan och sikta florsocker mellan tallriken och formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar