Matbloggstoppen

måndag 14 oktober 2013

Amerikanska jordnötskakor






En god kaka tagen ur något nummer av Hemmets veckotidning. God om man gillar jordnötter alltså. Inget för min make som vägrar dessa goda nötter. Jag får istället passa på när jag bakar dem för någon annans skull.

100 g mjukt smör
1 dl socker
1 dl salta jordnötter
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver

Garnering
1 msk strösocker
1/2 dl jordnötter

Ugn 175 grader

1. Rör smör och socker vitt och poröst. Hacka jordnötterna grovt och rör ner i smöret. Tillsätt mjöl, havregryn och bakpulver och arbeta samman till en deg.

2. Dela degen i 24 bitar och rulla dessa till kulor. Lägg på bakplåtsklädd plåt och tryck till lätt. Strö socker och några jordnötter över kakorna.

3. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

1 kommentar:

  1. Våran favorit kaka. Lätt att baka. Försvinnande goda

    SvaraRadera