Matbloggstoppen

tisdag 2 december 2014

Quorngryta i curryblandning



Det här receptet har jag tagit från expressen och ändrat kycklingen till quorn. Om man inte är van som vegetarian så är en väldigt enkel början att äta mer vegetariskt att ta ett kycklingrecept och byta ut mot quorn. Innan vi fick barn åt vi knappt quorn alls, men barnen tycker om det så det har blivit att vi äter det rätt så regelbundet här. Dock föredrar jag både färs och korv från andra märken. 

en påse quornfiléer
1 gul lök

3 msk neutral olja

1 burk kokosmjölk

2 msk grädde

2 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära, cirka 5 centimeter

1 röd chilifrukt

1 tsk paprikapulver

2 tsk gurkmeja

1/2 tsk salt

2 msk neutral olja

1 msk citronsaft

1 liten bunt färsk koriander

2 tsk hel spiskummin

2 tsk korianderfrön

  1. Dela filéerna i grova bitar. Skala och skiva löken.

  2. Gör curryblandningen: Skala vitlök och ingefära. Skär i grova bitar och lägg ner i en mixer. Dela chilin och skrapa bort frön och hinnor. Låt frön och hinnor vara kvar om du gillar stark curry. Skär i grova bitar. Tillsätt i mixern med paprikapulver, gurkmeja, salt, olja, citronsaft och färsk koriander. Kör till en slät konsistens.

  3. Hetta upp en stekpanna på hög värme utan fett. Tillsätt spiskummin och koriander. Rosta kryddorna tills de fått lite färg och poppar i pannan. Stöt dem i en mortel och blanda med den mixade kryddblandningen.
  4. 
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs 3 msk av curryblandningen i några minuter. Tillsätt bitarna och lök och stek i cirka 2-3 minuter, rör i grytan under tiden. Tillsätt kokosmjölk och grädde. Koka samman i cirka 10-12 minuter utan lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar