Matbloggstoppen

onsdag 3 december 2014

Zucchibiffar med parmesan


Dessa hade alla förutsättningar för att bli riktigt goda och givetvis blev de också! Så goda. Använde mig av panko för första gången också. Alltid roligt att testa nya saker. Receptet är taget från Coop. 


  • 2 zucchini (ca 600 g)
  • 3 salladslök
  • 1 finhackad röd chili
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja till stekning
Riv zucchini grovt på rivjärn. sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.

Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.

Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar