Ett väldigt gott tillbehör är picklad rödlök. Jag tog inte bort väggar eller kärnor i chilifrukten och jag kände nog att man kanske till och med hade kunnat använda sig av två chilifrukter. Gott var det i alla fall! Receptet är taget från www.ica.se
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chilifrukt
2 - 3 rödlökar
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chilifrukt
2 - 3 rödlökar
Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna.
Strimla chilifrukten. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner i lagen. Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar