Det här blev otroligt goda bullar! Butterkaka är så saftigt
och denna fyllning var så fantastiskt god. Rekommenderas varmt! Det är något
speciellt med nybakade bullar… Receptet är taget från Hemmets Veckotidning.
3 dl mjölk
¾ paket jäst
2 krm salt
2 krm stött kardemumma (det drog jag i mer)
1 dl socker
9-10 dl mjöl
100 g mjukt smör
¾ paket jäst
2 krm salt
2 krm stött kardemumma (det drog jag i mer)
1 dl socker
9-10 dl mjöl
100 g mjukt smör
Fyllning
100 g smör
¾ dl rörsocker
2 tsk malen kanel
rivet skal av en citron
100 g smör
¾ dl rörsocker
2 tsk malen kanel
rivet skal av en citron
Ägg
Pärlsocker (jag glaserade dock mina)
Pärlsocker (jag glaserade dock mina)
1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen och lös upp den i mjölken. Blanda ner salt, kardemumma, socker, ägg och hälften av mjölet.
2. Arbeta in det mjuka smöret och tillsätt resten av mjölet. Låt jäsa i 45 minuter.
3. Kvala ut degen till ca 65x20 cm. Blanda fyllningen och bred på denna. Rulla samman från långsidan.
4. Skär i 20 bitar. Lägg bullarna i en långpanna, 25x40 cm med bakpapper. Jäs under duk i ca 40 minuter.
5. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
6. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar