Matbloggstoppen

fredag 4 september 2015

Rutor med chokladglasyr


Det här var en kaka som gick hem hos barnen. Inte så konstigt eftersom det är godis på kakan! Kan väl inte bli bättre än om man kombinerar de två, kaka och godis? Receptet är taget ur Allas.

150 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1 ägg
2 1/2 dl florsocker
75 g smör
300 g non-stop

1. Smält smör, tillsätt mjölk och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker tillsammans med smör i äggsmeten. Bred ut allt i en bakpappersklädd långpanna 30x40 cm.
3. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
4. Smält chokladen över vattenbad.
5. Vispa ihop ägg, florsocker och smör med elvisp. Tillsätt chokladen och vispa lite till. Bred ut glasyren över kakan. Skär i rutor och lägg på non-stop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar