Matbloggstoppen

tisdag 27 oktober 2015

Chocolate chip brownies


Ingen bild kan göra dessa godingar rättvisa! Även detta recept är knyckt från Söta Saker. Jag skar upp dem och lade dem i muffinsformar innan jag glaserade dem för att glasyren inte skulle bli så full av smulor. Det ser dock inte så snyggt ut, så det är nog bättre att låta folk skära själva i kakan. Superdupergott är mitt omdöme! 

Brownies
150 gram smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
1½ dl chocolate chips eller grovhackad choklad

Frosting
½ dl jordnötssmör
½ dl naturell färskost
ca 3 dl florsocker

Vispa samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med det smälta smöret och mjölken till en jämn smet och blanda sist i chocolate chips eller grovhackad choklad. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop alla ingredienserna till frostingen. Bred över den svalnade kakan och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar