Matbloggstoppen

måndag 19 oktober 2015

Quornpanna med fänkål och tomat



Jag älskar verkligen dill men det är inte lika vanligt förekommande i vegetariska recept som i fiskrecept. Här har jag på www.ica.se tagit ett fiskrecept och bytt ut fisken mot quorn. Supergod vardagsmat!

  • 1 paket quornbitar, tinade3/4 purjolök 
  • 1 fänkål 
  • 2 morötter 
  • 1 msk smör eller margarin 
  • 2 tsk curry 
  • 1 msk tomatpuré 
  • 500 g finkrossade tomater 
  • 2 dl vatten 
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 1/2 dl crème fraiche 
  • salt och peppar 
  • 3 msk dill

  1. Ansa och strimla purjolöken och fänkålen grovt. Skala och skiva morötterna. 
  2. Fräs grönsakerna i matfettet en stund. Rör ner curryn och tomatpurén och stek ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och vatten samt smula ner buljongtärningen.
  3. Rör ner crème fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. lLägg ner quorn i grytan. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 5 minuter. Strö över dillen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar