Matbloggstoppen

måndag 21 januari 2013

Blåbär och hallonglass

 

Jag ska försöka att använda min glassmaskin lite oftare. Vi äter inte så mycket glass här hemma men när man gör glass så är det verkligen supergott. Går inte att jämföra med köpt glass tycker jag. Detta goda recept har jag tagit från denna trevliga hemsida.

3 st ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
125 g blåbär
125 g hallon
   
Vispa ägg och socker med elvisp till en pösig smet. Tillsätt vaniljsocker.
Vispa grädden tjock.
Tina hallon och blåbär. Mosa med en gaffel. Spara gärna några blåbär och hallon till garnering.
Blanda ägg- och sockersmeten med den vispade grädden och de mosade bären. Det går bra att använda elvisp på lägsta hastighet.

Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar. Brukar ta ca 20 min.
Utan glassmaskin: Häll i en plastburk och ställ in i frysen. Rör om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna.

2 kommentarer:

  1. Jag har tyvärr ingen glassmaskin, men brukar göra glass ändå! Tror att det skulle bli mycket krämigare glass med en maskin :)

    SvaraRadera
  2. Önska dig en! Jag tycker att det blir helt annorlunda med en maskin. Kram Therese

    SvaraRadera