Matbloggstoppen

söndag 5 januari 2014

Gingerbread chocolate chip cookies




 
Inte ska vi väl sluta med julsmaker bara för att julen är över? Nej, jag tycker man ska dra ut på det. Allt för att lätta upp denna årstiden. Julen är först över när man har gått över till semlor. Vilket nog blir om ett par veckor när svärföräldrarna är över på besök från England. De gillar semlor. 
 
Dessa kakor tog jag från byjennie.
 
75g smält smör
1,5 dl ljust muscovadosocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskryddor
1 nypa salt
0,5 tsk bikarbonat
1 ägg
3 dl vetemjöl
100g hackad mörk choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör med socker, kryddor, salt och bikarbonat. Blanda i ägget och tillsätt mjöl och hackad choklad. Knåda snabbt ihop till en fast deg och rulla 20 jämnstora bollar av den. Fördela kakbollarna på två bakplåtspappersklädda plåtar och tryck ut de med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.

2 kommentarer:

  1. Pepparkakssmak är så gott och dessa cookies låter så goda.

    SvaraRadera
  2. Pepparkakssmak är så himla gott!

    SvaraRadera