tisdag 29 december 2009
Ädelostpaj
Denna paj gjorde jag i förra veckan och kastade i frysen. Så smidigt att ta fram och värma nu på kvällen!
Rörde ihop en sallad på smala gröna bönor, kikärtor, mina marinerade soltorkade tomater, avokado och sockerärtor. Lite dressing med rapsolja, citron och salt. Lustigt nog satt min dotter och pillade i sig flera kikärtor. Det var lite av en seger, det tycker hon i normalfall inte alls om.
Receptet är taget från www.ica.se. Superbra sida för recept!
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 röd paprika
140 g ädelost
3 ägg
3 dl creme fraiche
grovmalen svartpeppar
Pajdegen kan göras i förväg och endera frysas eller ligga i kylen ett par dagar.
Sätt ugnen på 200-225°C.
Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Den kan också göras i matberedare. Täck med plastfilm eller lägg i plastpåse. Låt stå ca 1 timme i kylen.
Kavla ut degen tunt och klä en pajform. Tryck till runt kanten och nagga bottnen. En aluminiumfolieremsa vikt över kanten hindrar att degen glider under gräddningen. Ställ formen i kylen.
Hacka paprikan och mosa osten. Vispa ihop ägg och crème fraiche och krydda med svartpeppar.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folieremsan och häll i fyllningen. Fortsätt grädda 20-25 minuter eller tills fyllningen har fått fin färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar